a
  >  Magazine   >  Een ronde wieg, welke zijn er eigenlijk?
ronde wieg

Een ronde wieg, welke zijn er eigenlijk?

De laatste tijd zie je best wel leuke nieuwe ontwerpen voor wiegjes. Tegenwoordig is de ronde wieg erg populair en ook de ovale vorm zien we veel. Welke ronde wiegen er momenteel op de markt zijn hebben we voor je uitgezocht!

Het populairste model ronde wieg is momenteel de Stokke® Sleepi™ Bed Naturel

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een ronde wieg?

Hoewel een ronde wieg ontzettend leuk is, moet je rekening houden met de volgende dingen voordat je besluit er eentje aan te schaffen.

  • Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt op de plek waar je de wieg wilt neerzetten. Dat geldt in mindere mate voor de ovale wieg, maar een ronde wieg neemt extra veel ruimt in de babykamer in.
  • Bedenk dat losse matrassen niet altijd eenvoudig te verkrijgen zijn. Dit soort producten kun je vaak wel bij de fabrikant zelf kopen, maar hier zit vaak een prijskaartje aan verbonden.Het is echter de vraag hoe vaak je een matras wil vervangen. Dat zal vaak pas het geval zijn nadat er een aantal kinderen uit het gezin in hebben geslapen, of als je een tweedehands ronde wieg koopt. Dan is het vaak wel prettig om het matras te vervangen.

Ronde wiegjes

De onderstaande Stokke wiegjes zijn geschikt voor pasgeboren baby’s maar kunnen gebruikt worden tot een leeftijd van ongeveer 10 jaar!
De wiegjes zijn in hoogte verstelbaar en er kunnen vergrendelbare zwenkwielen op worden gezet. Door het zijpaneel te verwijderen kan de kleuter eenvoudig in en uit het bed stappen.