a
  >  Magazine   >  Wieg aan bed: de voordelen en opties
baby en papa

Wieg aan bed: de voordelen en opties

Een baby vindt het vaak fijn dat je dichtbij bent en ook ouders houden er vaak van om dichtbij hun kindje te zijn. Daarom kiezen ouders er vaak voor om samen met de baby te slapen. Enerzijds versterkt het de emotionele band, anderzijds is het ook gewoon praktisch. Als de baby huilt ben je dichtbij en kun je het kindje troosten.

Hoewel het heerlijk is om met je baby in bed te liggen, wordt het afgeraden om met je baby in bed te slapen. Aangezien je las ouder veel beweegt in je slaap zou je bovenop op de baby kunnen rollen en er bestaat verstikkingsgevaar. De dekens bewegen namelijk ook mee en deze zijn dik en zwaar. Een wieg aan het bed, ofwel een co-sleeper kan dan uitkomst bieden.

Met een wieg aan je bed heb je jouw baby veilig dichtbij. Het is een wiegje met een half open zijde die je aan je bed kunt schuiven. Je stelt het bedje op gelijke hoogte met het bed en zorgt dat het matrasje goed aansluit. Op die manier creëer je een plaats waar de baby naast je kan liggen.

De voordelen van een wieg aan bed

  • De baby voelt veiligheid en geborgenheid en zal sneller in slaap kunnen vallen
  • Er is veel meer comfort voor de ouders omdat je je bed niet uit hoeft als de baby aandacht of borstvoeding nodig heeft
  • Je kunt je kindje veel beter in de gaten houden dan wanneer deze in een andere kamer ligt

Aandachtspunten

  • Gebruik een bedje met een tussenhekje om te voorkomen dat de baby tussen de bedden in komt te liggen
  • Zorg ervoor dat de wieg naast het bed goed aansluit.
  • Let goed op de veiligheidsvoorschriften van het product.

Tip voor aanschaf van een wieg aan bed

Als je op zoek bent naar een goede wieg voor aan het bed, kijk dan ook of deze een apart rek heeft zodat je de wieg later als ledikant kan gebruiken.

Wieg aan bed kopen:

https://www.wieg.nl/wiegjes/co-sleepers/